duminică, 11 decembrie 2016

Supa crema de dovleac

Pentru ca suntem in post, si este vremea dovleacului, astazi va propun o supa crema delicioasa de dovleac.
Dovleacul, pe langa faptul ca este delicios,  este si foarte sanatos.
Astfel, dovleacul este bogat in vitamina A, B, C si E. Vitamina A este un antioxidant natural, ajuta la menținerea integrității pielii, are un rol important in vedere si protejează împotriva cancerului pulmonar.

De asemenea,  dovleacul este o sursa bogata in cupru, fosfor, calciu si potasiu. Semințele de dovleac ajuta la scăderea colesterolului.  Dovleacul este sarac in calorii, deci este recomandat in curele de slăbire.


Revenind la reteta noastră, ai nevoie de: 

Ingrediente :
- 1 kg de dovleac
- 300 gr de morcovi ( 3-4 morcovi)
- 1 buc de pătrunjel rădăcină
- 1 buc pastarnac
- 1 bc de ceapa
Punem o oala cu apa la fiert. Apoi se spala bine legumele. Se curata de coaja. Atentie: dupa ce se curata de coaja nu este bine sa le mai speli inca odată cu apa, caci se pierd gustul si vitaminele din legume. Punem legumele in oala, mai putin dovleacul.  Dovleacul se fierbe foarte repede si de aceea trebuie adaugat mai tarziu la fiert, dupa ce morcovii s-au fiert pe jumătate.  Se adauga putina sare, dupa gust.
Dupa ce s-au fiert legumele, scoatem cu o lingura cu găuri ceapa, pastarnacul si pătrunjelul, o parte din morcovi ( eu am lasat doi morcovi ) si o parte din zeama.
Cu ajutorul blendarului vertical, mixam supa si obtinem o supa crema delicioasa de dovleac. Daca iese prea groasa, mai adaugam din zeama pe care am scos-o mai devreme, pana ajungem la o consistenta ca unei smantani lichide.

 
Supa este destul de dulce, din cauza dovleacului si de aceea este foarte apreciata de copii.
Eu am servit-o cu seminte crude de dovleac.
Daca nu tineti post, se mai poate adauga si smantana sau felii subtiri de bacon. 





Va doresc sa savurati aceasta supa si pofta buna,
Oana