|
Cheese fingers |
Cascavalul pane, ramane pentru multi dintre noi o specialitate din copilaria noastra, si este si acum specialitatea copiilor mei. Ei se bucura din tot sufletul atunci cand le face cascaval pane. Ca sa fie mai usor de mancat, eu il fac sub forma de bastonase, ca si fish-fingers, de aceea le-am numit cheese fingers.
Ingrediente:
- cascaval - 3 felii
- 2 oua
- faina
- pesmet
- ulei
Preparare:
Ai nevoie de un cascaval mai tare, pentru a nu se topii. Taie 3 felii mai groase, in jur de 1 cm, si apoi taiele inca odata in 3 sau in 4.
Pune uleiul la incins.
Pregateste 3 boluri. In unul pui ouale batute, ca pentru omleta, in unul pui faina si in ultimul pui pesmet. Acum va incepe magia pentru a forma o crusta din care sa nu curga cascavalul in timpul prajirii.
|
cascaval taiat |
|
se da prin faina, ou, pesmet |
Ia un cascaval si il tavaleste pe rand in ordinea urmatoare: faina - ou - faina - ou - pesmet. Iata crusta care se va forma. Il pui la prajit in ulei, si adaugi pe rand si celelate bucatele, date prin faina, ou si pesmet. Le intorci sa se rumeneasca bine si pe spate, si dupa ce le scoti, le lasi la racit pe un servetel absorbant, asa incat sa isi lase surplusul de ulei in servetel.
|
cascaval pane |
Reteta este foarte simpla si delicioasa ( nu neaparat sanatoasa - de aceea nu recomand sa o faceti foarte des :)) ).
Va doresc pofta buna!
Va recomand
Gnocchi cu caramel sarat si nuca
Somon la gratar
Salata de peste