Shaorma vegana |
Este foarte simplu.
Pentru a face o shaorma vegetariana, trebuie sa te uiti mai intai ce ai prin frigider, si sa le folosesti.
Eu, de exemplu, am folosit o salata mixta, tofu, dovlecei, porumb si un sos andalouse, lipie si putin cimbru.
Ingrediente:
- lipie
- dovlecei
- tofu
- salata mixta
- porumb
- cimbru
Bineinteles ca mai poti adauga cartofi prajiti (ai grija sa fie prajiti in ulei de samburi de struguri) sau cartofi fierti. Pentru vegetarieni, am inlocuit tofu cu branza.
Revenind la reteta mea, am folosit o tigaie pentru clatite. Am incins-o, dupa care am prajit putin lipia pe ambele parti. Am pus-o pe o farfurie. In aceeasi tigaie incinsa am pus 4 felii de dovlecei si i-am prajit pe ambele parti ( fara ulei).
Cum se prepara sosul andalouse
Prima oara am mancat sos andalouse in Bruxelles. De atunci am cautat de cumparat si nu am gasit. Asa ca am cautat reteta pe net si am ales sa il fac acasa. Este foarte simplu de facut si gustos. Trebuie sa faci o maioneza ( normala sau vegetala), adaugi ketchup si putin piper dupa gust. Si voila - sosul este gata!
Asamblam shaorma
- salata asortata
- porumb din conserva
- tofu taiat felii
- sos andalouse
- dovleceii prajiti
Adaugam putin cimbru deaupra. O rulam si iata o shaorma vegana delicioasa!
Pofta buna sa aveti!
Va recomand si