joi, 5 ianuarie 2017

Supa de morcovi si portocale


Astazi va propun o reteta inedita -  supa de morcovi cu portocale. Supa de morcovi si portocale este o supa crema, foarte usoara, cu o tenta usor picanta, saraca in grasimi, pe care intreaga familie o va savura. Supa o pot manca si veganii intrucat nu contine carne sau produse lactate.
Morcovii sunt foarte dulci, de aceea si gustul mancarii va avea o tenta dulce, dar si usor picanta.
Uneori este bine sa incercam gusturi noi, sa ne bucuram papilele gustative, si sa simtim aromele. Este o supa care merita savurata.




Ingrediente:

 - 2 lingurite de ulei de masline, sau ulei de floarea soarelui
 - 1 praz
 - 500 gr de morcovi
 - 2 buc de cartofi
 - 1/2 lingurita de coriandru
 - un farf de cutit de chimion
 - 300 ml suc de portocale
 - 500 ml de supa de legume ( sau apa)
 -  sare si piper proaspat macinat


                                                                                    Preparare:


Spalam bine legumele. Taiem prazul si morcovii felii. Intr-o cratita incalzim uleiul, adaugam prazul, punem putina sare si apoi adaugam morcovii. Ii calim, adaugam cartofii si sucul de portocale. Apoi adaugam supa de legume. Daca nu ai supa de legume, poti adauga apa. Adaugam si condimentele ( coriandru si chimionul), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc incet pentru a se intrepatrunde gusturile. Din cand in cand amestecam, si verificam daca s-au fiert morcovii si cartofii. Adaugam sare dupa gust si putin piper. Oprim focul, si cu ajutorul blenderului facem o supa crema delicioasa. In acest moment, supa este gata.
Se poate servi si cu o lingura de iaurt.

Va doresc pofta buna si incercati cu incredere supa - este delicioasa.