Ciorba de primavara |
In sfarsit a sosit primavara, iar in piata au aparut toate verdeturile posibile. Si cand sa faci o cura de vitamine, daca nu acum , cand totul e proaspat si fraged?
Asa ca am fost prin piata, am cumparat de toate si iata ce a iesit:
verdeturi de primavara |
Ingrediente:
- stevie - 2 legaturi- loboda rosie - 3 legaturi
- salata verde - 2 buc
- leurda - 2 legaturi
- macris - 2 maini
- salata de padure - 2 legaturi
- leustean - 1 legatura
- orez basmati - 1/2 cana
- lamaie - 1 buc
Punem o oala cu 3.5 litri de apa la fiert. Adaugam o lingurita de sare. Spalam bine si taiem toate verdeturile. Cand fierbe apa, adaugam toate verdeturile, mai putin macrisul si leusteanul, pe care le punem spre final. Punem si orezul si, atunci cand e fiert pe jumatate adaugam macrisul, leusteanul si zeama de lamaie. Potrivim de sare. Mai lasam maxim 5 minute pe foc potrivit, Orezul nu trebuie sa fiarba compet, caci el oricum se va umfla incontinuare. Aceasta este o ciorba plina de vitamine, usoara si o recomand cat timp avem parte de toate aceste bunatati de la natura.
ciorba de primavara |
Acum haideti sa vedem ce este atat de bun si valoros in ciorba noastra:
stevia |
- stevia: este o planta bogata in vitamine (B, C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine, fibre, antioxidanti. Stevia regleaza glicemia, protejeaza stomacul de arsuri, ajuta la prevenirea cancerului hepatic ( datorita unui antioxidant denumit kampferol, ajuta la scaderea tehnsiunii arteriale, este un indulcitor natural, ajuta la cresterea imunitatii;
loboda rosie |
- loboda rosie: frunzele de loboda rosie sunt diuretice si laxative. Contin antioxidanti puternici, vitamina C, E si K, calciu si magneziu. Ca si beneficii: hraneste sangele, intareste sistemul cardiovascular, curata vasele de sange, ajuta la anemie, previne astenia de primavara, ajua la ameliorarea astmului, acneei, tusei si alergiilor;
leurda |
- leurda: este denumita si usturoiul ursului, fara a lasa insa acel miros de usturoi in urma ei. Deci ca si calitati ne asteptam sa aibe calitatiile usturoiului: ajuta la recuperare dupa un accident vascular, lupta impotriva tromboflebitei, scade colesterolul din sange, regleaza hipertensiunea arteriala, lupta impotriva reumatismului si a imbatranirii celulare;
macris |
- macrisul: frunzele macrisului contin fier, vitamine, si foarte mult acid oxalic. Este recomandat in cure de detoxifiere si in unele boli ale ficatului. Nu este recomandat persoanelor care sufera de reumatism si boli renale;
salata de padure |
- salata de padure: Frunzele sale contin multa vitamina C, precum si vitamina E, calciu, potasiu si fibre. Curata sangele si ficatul, are proprietati antianemice, intareste imunitatea si ne umple de energie benefica, vitala. Ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si este recomandata in tratarea hemoroizilor.
Cred ca acum chiar stim ca ne hranim sanatos. Haideti sa profitam de ceea ce ne ofera mama natura si sa incercam sa ne hranim sanatos!
Pofta buna!
Articole asemanatoare:
Cum se fac pastele fara multe calorii
salata de paste |
Supa crema de linte
supa de linte |
Supa crema de broccoli
supa de broccoli |