miercuri, 4 ianuarie 2017

Saratele cu chimen si cascaval




Saratelele imi aduc aminte de copilarie! Erau rontaielile noastre pe atunci. E adevarat, erau rontaieli facute in casa, mult mai sanatoase decat cele cumparate din comert, fara monoglutamat de sodiu, sau alti conservanti nocivi. Saratele le putem servi in orice ocazie si in orice anotimp. Sunt rontaieli facute in casa, mult mai sanatoase decat cele cumparate din comert, fara monoglutamat de sodiu, sau alti conservanti nocivi.
Sunt usor de facut, iar copiii cu siguranta se vor bucura foarte mult.



 



Ingrediente:
 - 12 linguri de lapte
 - 1 pachet de margarina
 - drojdie cat o nuca mare
 - faina cat cuprinde pentru un aluat destul de tare ( 2 cani de faina)
 - sare dupa gust
 - cascaval ras
 - chimen
 - 1 ou


Preparare:
     Se inmoaie drojdia in lapte. Se adauga margarina, apoi faina si sarea. Se amesteca bine de tot pana se obtine un aluat tare. Se intinde aluatul pe masa de lucru, se unge cu ou ( albus + galbenus batut cu furculita) , se presara aluatul cu chimen si cascaval ras si se taie bastonase. Se pune in tava tapetat cu hartie de copt, si se coc la foc potrivit.
Pentru cine doreste, se pot face din acest aluat stelute sau alte forme, in functie de inspiratia fiecaruia.