joi, 15 decembrie 2016

Legume gatite la abur

Legumele gatite la abur sunt delicioase, datorită faptului ca ele, gatite astfel, nu isi pierd din savoare.  Toate vitaminele raman in ele. Pe de alta parte se fac si repede si usor.
Pentru a face legume la abur poti folosi un steamer sau poti pune o oala cu apa la fiert, iar atunci cand apa incepe sa fiarba, poti pune o sita deasupra in care pui legumele, iar peste pune un capac, ca aburul sa se recircule, patrunzand astfel in legume.


Ce legume poti fierbe la abur:  cartofi, morcovi  (mie imi place sa-i tai sticksuri), broccoli,  conopida, dovlecel, porumb, patrunjel, poti face orez fiert, si mai poti pune mere, care sunt delicioase si au gust de mar copt. De asemenea poti face peste sau carne mai moale. Timpul de preparare variaza in functie de cantitate si tip intre 5 si 15 minute. Daca puneti mai multe legume, atunci veti prelungi timpul pana la 30-40 minute.
Cum se procedeaza: speli bine legumele, le cureti de coaja ( ai grija sa nu le mai speli dupa ce le cureti caci se pierde savoarea din ele), le pui in steamaer sau in sita, presari putina sare pe ele, iar in apa poti adauga condimente pentru gust ( rozmarin, busuioc, cimbru )
Le poti asezona cu ulei de masline si/sau sos de soia.
Acest fel de mâncare este foarte sanatos, nu se foloseste ulei si este un meniu de post foarte gustos.
Va doresc sa aveti pofta mare!