sâmbătă, 17 decembrie 2016

File de somon la gratar

somon la gratar
Photo by Alper Mumcu
Astazi mi-am propus sa va incant cu un somon la gratar. Somonul stim cu totii ca este foarte sanatos si gustos.
Ideal ar fi sa alegi iei somnon file proaspat, sau daca este vidat, trebuie sa fi atent sa fie bine vidat.
Pregatim somonul. Il frecam cu ulei si cimbru, si il lasam deoparte pana se incinge tigaia.

joi, 15 decembrie 2016

Legume gatite la abur

Legumele gatite la abur sunt delicioase, datorită faptului ca ele, gatite astfel, nu isi pierd din savoare.  Toate vitaminele raman in ele. Pe de alta parte se fac si repede si usor.
Pentru a face legume la abur poti folosi un steamer sau poti pune o oala cu apa la fiert, iar atunci cand apa incepe sa fiarba, poti pune o sita deasupra in care pui legumele, iar peste pune un capac, ca aburul sa se recircule, patrunzand astfel in legume.

miercuri, 14 decembrie 2016

Gnocchi cu caramel sarat si nuca

Mare fan gnocchi,  am găsit o rețetă noua in cartea lui Florin Dumitrescu - gnocchi cu caramel sarat si nuca. Am zis ca combinația trebuie sa fie delicioasa.
Gnocchi sunt un tip de galuste preparate din cartofi, gris, oua. Acestea sunt foarte des folosite in bucataria italiana. Gnocchi se pot prepara in casa sau se pot cumpara din comert.

duminică, 11 decembrie 2016

Supa crema de dovleac

Pentru ca suntem in post, si este vremea dovleacului, astazi va propun o supa crema delicioasa de dovleac.
Dovleacul, pe langa faptul ca este delicios,  este si foarte sanatos.
Astfel, dovleacul este bogat in vitamina A, B, C si E. Vitamina A este un antioxidant natural, ajuta la menținerea integrității pielii, are un rol important in vedere si protejează împotriva cancerului pulmonar.