luni, 2 ianuarie 2017

Salata de peste


Va propun o salata de peste, usor de realizat si foarte gustoasa.
Se stie ca, prin traditie, in noaptea dintre ani nu se recomanda sa se manance carne de pasare, caci pasarea râcâie pământul si da inapoi, de aceea se recomanda sa mancati peste, pentru a trece prin anul care vine cu succes asa cum înoată peștele prin apa.
Sa revenim la salata de peste.







Ingrediente:
- 4 morcovi
- 5 cartofi
- 1 borcan de sfecla rosie in otet
- 1 ceapa mare
- 400-500 gr de peste marinat
- maioneză din 2 oua
Prepare :
Morcovii si cartofii se fierb ( morcovii tari, iar cartofii in coaja). Se lasa la racit. Ceapa si sfecla rosie se taie marunt. Pestele  se curata de piele si oase si se taie cat mai marunt. Cui nu-i place pestele marinat, poate folosi ton la conserva peste care am stors o jumatate de lamaie ( pentru ca salata sa nu fie grea).
Toate ingredientele se aseaza in straturi:
- maioneza
- morcov ras
- cartof ras
- ceapa taiata marunt
- sfecla rosie taiata mărunt
- maioneza
- pestele taiat marunt
- morcov ras
- cartof ras
- sfecla taiata marunt
- maioneza
Numarul de straturi depinde de vasul in care pui salata. Ultimul strat trebuie sa fie de maioneza, care va imbraca toata salata. In afara faptului ca este delicioasa, salata de peste este si foarte aspectoasa.
Va doresc pofta buna si un An Nou Fericit!