luni, 30 ianuarie 2017

Cum se face ciorba de fasole

ciorba de fasole
Ciorba cu fasole


Este iarna. Ce poate fi mai gustos si mai hranitor decat o ciorba cu fasole uscata! Este gustoasa, foarte hranitoare, si iti face pofta sa o mananci de fiecare data.
Chiar daca fasolea cere mai mult timp pana va fi gata sa o mananci, este o mancare care se prepara destul de simplu.




sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Kedgeree

Salata cu orez si peste
Astazi va propun o reteta noua - kedgeree. Kedgeree este o mancare traditionala indiana importata in Anglia, ce are la baza orez, oua, si peste. Este foarte usor de facut, foarte usoara si foarte delicioasa. Eu am facut-o in 2 feluri ( pentru cei care manaca peste, si pentru cei care nu sunt prieteni cu pestele).




luni, 9 ianuarie 2017

Cheese fingers - sau cascaval pane


cum se face cascavalul pane
Cheese fingers
Cascavalul pane, ramane pentru multi dintre noi o specialitate din copilaria noastra, si este si acum specialitatea copiilor mei. Ei se bucura din tot sufletul atunci cand le face cascaval pane. Ca sa fie mai usor de mancat, eu il fac sub forma de bastonase, ca si fish-fingers, de aceea le-am numit cheese fingers.


vineri, 6 ianuarie 2017

Supa crema de broccoli cu crutoane



Astazi am gatit o supa crema de broccoli cu crutoane. Supa aceasta este atat de buna si de iubita de catre membrii familiei mele, incat as putea-o gati zilnic, si ei nu s-ar satura. Broccoli este o leguma complexa si foarte hranitoare. Broccoli are un continut foarte sarac in grasimi saturate si colesterol (tinde catre zero), fiind un aliment ideal in dietele de slabire. O portie (91 g) asigura un procent de 9 % din necesarul zilnic de fibre (DZR). Broccoli este o sursa foarte buna de vitamina C, vitamina K, folati, vitamina A si vitamina B6. O portie (91 g) asigura intreaga cantitate de vitamina C si vitamina K necesara organismului de-a lungul unei zile.

joi, 5 ianuarie 2017

Supa de morcovi si portocale


Astazi va propun o reteta inedita -  supa de morcovi cu portocale. Supa de morcovi si portocale este o supa crema, foarte usoara, cu o tenta usor picanta, saraca in grasimi, pe care intreaga familie o va savura. Supa o pot manca si veganii intrucat nu contine carne sau produse lactate.
Morcovii sunt foarte dulci, de aceea si gustul mancarii va avea o tenta dulce, dar si usor picanta.
Uneori este bine sa incercam gusturi noi, sa ne bucuram papilele gustative, si sa simtim aromele. Este o supa care merita savurata.


miercuri, 4 ianuarie 2017

Saratele cu chimen si cascaval




Saratelele imi aduc aminte de copilarie! Erau rontaielile noastre pe atunci. E adevarat, erau rontaieli facute in casa, mult mai sanatoase decat cele cumparate din comert, fara monoglutamat de sodiu, sau alti conservanti nocivi. Saratele le putem servi in orice ocazie si in orice anotimp. Sunt rontaieli facute in casa, mult mai sanatoase decat cele cumparate din comert, fara monoglutamat de sodiu, sau alti conservanti nocivi.
Sunt usor de facut, iar copiii cu siguranta se vor bucura foarte mult.

Cornulete semiluna cu nuca

      De Craciun am facut cornulete cu nuca dupa reteta bunicii. Cornuletele sunt delicioase, usor de facut, iar nuca iti aminteste de iarna.


Ingrediente:
 - 560 gr faina
 - 200gr nuca macinata
 - 140 gr zahar
 - 420 gr unt
 - 2 oua

luni, 2 ianuarie 2017

Salata de peste


Va propun o salata de peste, usor de realizat si foarte gustoasa.
Se stie ca, prin traditie, in noaptea dintre ani nu se recomanda sa se manance carne de pasare, caci pasarea râcâie pământul si da inapoi, de aceea se recomanda sa mancati peste, pentru a trece prin anul care vine cu succes asa cum înoată peștele prin apa.
Sa revenim la salata de peste.