Pagini

miercuri, 4 octombrie 2017

Medalioane rumene de somon pe pat de mazare si piure de legume

Dupa o lunga pauza, revin cu retete noi, pentru voi, gustoase, savuroase si sanatoase.
Pentru azi, am testat reteta lui Jamie Oliver -Medalioane rumene de somon pe pat de mazare si piure de legume, putin adaptata.
 cum se face medalionul de somon
Medalion somon pe pat de mazare si pireu de legume

Am sa incerc sa o descriu cu intregul proces tehnologic, proces si trucuri invatate la cursul de bucatar. Am auzit variante de genul am invatat bucatarie de la mama, sau bunica. Nu zic, e destul de ok, dar la un astfel de curs afli multe secrete ale bucatariei, minimul pe care fiecare trebuie sa il stie, pentru a iesi mancarea gustoasa.
Si acum, sa revenim la reteta propusa -Medalioane rumene de somon pe pat de mazare si piure de legume.

 cum se face medalionul de somon
ingrediente somon
Haideti sa vedem ingredientele, pentru 2 portii:
 - 2* 180 gr medalioane de somon, cu piele si os, curatate de solzi
 - 400 gr amestec de morcovi si cartofi
 - 300 gr mazare congelata
 - 2 linguri de iaurt,
 - cimbru
 - ulei de masline
 - sare grunjoasa
 - 2 lingurite de zahar

Punem 3 oale cu apa la fiert cu putina sare. Cartofii ii spalam bine si cand fierbe apa ii punem la fiert cu coaja cu tot. Coaja le ofera savoare cartofilor, si incercati, de fiecare data cand se poate, sa ii fierbeti in coaja. Faptul ca ii puneti in apa fierbinte, sigileaza gustul si nu il lasa in apa. Acest lucru e valabil pentru orice legume. Daca in schimb, faceti supa, puneti legumele la fiert in apa rece, ca gustul legumelor sa ramana in apa. Dupa ce fierb, scurgeti cartifii si ii decojiti de coaja.
Morcovii ii spalati bine, ii curatati, ii mai spalati odata ca sa nu ramana mizerie pe ei, si ii puneti in cea de-a doua oala cu apa fierbinte. II fierbeti si ii scurgeti.
Pasati cartofii si morcovii, adaugati iaurtul si sarea grunjoasa. Ideal este sa dizolvati sarea in putina apa, inainte de a adauga-o la piure. Piureul este gata.
Trecem acum la patul de mazare.
medalion somon
mazare
In a 3-a oala adaugati  zaharul. Apoi puneti mazarea la fiert. Dupa ce a fiert, strecurati. Foarte usor. Acum am terminat si patul de mazare.
In timp ce fierb legumele, pregatim pestele. Medalioanele de somon le curatam bine de solzi si apoi le spalam. Le tamponam cu un prosop uscat, apoi le masam cu ulei si cimbru pe ambele parti. Incingem o tigaie, eu am folosit din cea tip gril, si frigem pestele cate 3 minute pe fiecare parte. Cand le-am intors, putem adauga sare si piper.
medalion somon
medalion somon
Acum ca avem toate ingredientele pregatite, asamblam farfuria. Punem un strat de mazare, apoi somonul, stoarcem lamaia peste somon si intr-o farfurie alaturata punem piureul de legume. Putem decora piureul cu arpagic verde.

Sfat: consumati cat mai des somon. Somonul este foarte concentrat in acizi grasi benefici - omega 3, dar si in vitamina D, folositoare organismului nostru.

 cum se face medalionul de somon
Cam asta a iesit. Foarte gustos, foarte hranitor
Sper ca v-a placut reteta mea de azi. Atunci va rog share sa beneficieze cat mai multa lume de ea.


Retete asemanatoare :

Kedgeree
kedgeree
Kedgeree










Somon la gratar
cum se face somonul la gratar
Somon la gratar










3 pasi simpli pentru face sushi acasa
sushi reteta
Sushi